Het vakantiehuis is gelegen in Wibrin op 1 km van Achouffe. Achouffe is gekend om zijn 'La Chouffe'bier, een echte aanrader. Op 8 km bevindt zich Houffalize. Ook La Roche (16 km), Bastogne (27 km), Sankt-Vith, Marche-en-Famenne, Malmedy en de stad Luxembourg (100 km) kunnen bezocht worden.
In Wibrin zelf zijn enkele eetgelegenheden en een dorpscafé aanwezig. De bakker en eensuperette vindt u in het nabijgelegen dorpje Nadrin (4 km) of in Houffalize.


In en rond Wibrin kan vooral de natuurliefhebber zijn hartje ophalen met de vele prachtigewandelroutes. Niet ver van Wibrin kan u genieten van de mooie kronkels van de Ourthe, waardoor u zich in de bergen waant. Het prachtige stuwmeer van Nisramont bevestigt dit gevoel.

Ook zijn er tal van mountainbikeroutes aanwezig (fietsenverhuur in het nabije dorpje Nadrin).

Een openluchtzwembad ligt op wandelafstand. Wie het liever iets warmer heeft kan terecht in het overdekt zwembad van Houffalize.

Op 3 km bevindt zich ook Kayakverhuur.

Voor de visfanaat is er mogelijkheid tot forelvisserij op o.a. de vijvers van Achouffe, Nadrin of de Ourthe.

In de winter als er een laagje sneeuw ligt, kan je aan langlaufski doen te Engreux of Samree en natuurlijk ook op de Baraque de Fraiture.

Voor wie graag wat cultuur of historiek opdoet, zijn er in de buurt ook tal van musea(waaronder het museum van de Slag der Ardennen en Les Grès de la Roche (beiden in La Roche).

Eveneens zijn er wild- en natuurparken te bewonderen.

Kortom: voor ieder wat wils!